avocado-5redenen-voordelen

5 redenen om avocado te eten

We kunnen niet meer om deze groene jongen heen: de avocado is overal. Een avocado is een tropische vrucht in de vorm van een peer met een harde groen schil, zacht witgroen vruchtvlees en een grote pit. Deze vrucht wordt vaak toegevoegd aan salades, gegeten met een gekookt of gepocheerd ei of gesmashed op een krokante toast met peper en zout. Veel mensen vinden het erg lekker, maar wat is nu precies het voordeel van het eten van zo’n groene jongen? Hieronder vind je vijf redenen om avocado te eten.

1. Bevat gezonde vetten

Avocado’s bevatten onverzadigde vetten. De enkelvoudige vetzuren die hierin zitten hebben een positief effect op je cholesterolgehalte en kunnen beschermen tegen hart- en vaatziekten.

2. Bron van vezels

Avocado’s zijn ontzettend rijk aan vezels. Hierdoor heb je langer een vol gevoel en kun je je eetlust onder controle houden. Daarnaast zorgt het door de hoeveelheid aan vezels voor een betere stoelgang.

3. Goed voor je huid en haar

De avocado is rijk aan vitamine A en vitamine B. Deze vitamines staan erom bekend goed te zijn voor de conditie van je huid en je haar. Daarom worden deze vitamines ook regelmatig gebruikt in haar- en huidverzorgingsproducten.

4. Beschermt tegen een hoge bloeddruk

Avocado’s zitten boordevol kalium, een mineraal dat beschermt tegen een hoge bloeddruk en daarmee de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk verkleint.

5. Goed om te eten tijdens zwangerschap

In één avocado zit al een grote hoeveelheid foliumzuur, dat het risico op geboorteafwijkingen verkleint. Voor zwangere vrouwen is het dan ook goed om dit toe te voegen aan het voedingspatroon.

Kritische noot: hoewel avocado’s goede vitamines en mineralen bevatten zitten er wel veel calorieën in. Wanneer je let op je dagelijkse calorie inname en avocado dus met mate eet, zitten er echter veel voordelen aan!