gevulde-avocados-garnalen-dille

Recept: gevulde avocado’s met garnalen

Dat de avocado gezondheidsvoordelen heeft legden wij eerder al uit in dit artikel. Hoewel avocado heerlijk is op een cracker of rijstwafel met een beetje peper en zout, bij je scrambled eggs of door de salade, is variatie op z’n tijd natuurlijk ook fijn. Deze gevulde avocado’s met garnalen, komkommer, dille, citroen en magere kwark bieden uitkomst. Lekker als bijgerecht, bijvoorbeeld in plaats van aardappels, bij een stukje zalm of als voedzaam tussendoortje. Probeer ze zelf met onderstaand recept!

Benodigdheden (voor 2 personen)

  • 2 avocado’s
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 4 cm komkommer
  • 1 lente uitje
  • 1 eetlepel magere kwark
  • 1/2 citroen
  • dille
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de komkommer en de lente uit klein en doe in een kommetje.
  2. Halveer de avocado’s, maak inkepingen voor kleine blokjes en lepel uit boven het kommetje.
  3. Schep de garnalen door het mengsel.
  4. Knijp een halve citroen boven het mengsel uit en voeg een lepel magere kwark toe.
  5. Breng het mengsel verder op smaak met dille en peper en zout naar behoeven.
  6. Schep het mengsel in de uitgeholde avocado’s.
  7. Serveer met een stukje gegrilde zalm en boontjes als diner of als voedzaam tussendoortje.

Eet smakelijk!

Meer weten over voeding? Aarzel dan niet en neem contact op via info@daadkrachtoverveen.nl