kabeljauwfilet-rijst-tuinerwten

Kabeljauw met paksoi en tuinerwten

We kijken regelmatig op andere websites om inspiratie op te doen. Dit recept komt uit de Allerhande, maar hebben we wel een beetje aangepast naar onze smaak en richtlijnen. Wij adviseren zeker twee keer in de week vis te eten omdat vis rijk is aan vitamine, mineralen en vetten. Dit recept is licht, smaakvol en voedzaam. Bekijk hieronder wat je nodig hebt en probeer het zelf.

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 struik Paksoi
  • 1 limoen
  • 300 gram diepvries tuinerwten
  • 250 gram kabeljauw
  • 200 gram cottage cheese
  • 1 eetlepel viskruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 15 gram verse peterselie
  • 200 gram bloemkoolrijst
  • flink wat kerrie, snuf peper en zout
  • zakje rucola

Bereidingswijze

  1. Wok de bloemkoolrijst in een wok en breng op smaak met kerrie, peper en zout.
  2. Verwijder de harde onderkant van de paksoi en snijd in stukjes van ongeveer 1 cm.
  3. Was de limoen en rasp de groene schil. Snijd de limoen vervolgens in partjes.
  4. Breng water aan de kook en kook de bevroren tuinerwten in circa 6 minuten. Voeg op het laatste moment de paksoi toe en laat goed uitlekken in een vergiet.
  5. Meng de helft van de viskruiden en een uitgeknepen knoflook teentje met de olie en bestrijk hiermee de kabeljauw. Bak de vis vervolgens in 6 minuten gaar.
  6. Doe de cottage cheese, het limoenrasp en de rest van de viskruiden en de peterselie in een hoge beker en pureer vervolgens met de staafmixer.
  7. Meng de paksoi en tuinerwten door de bloemkoolrijst. Serveer met de kabeljauw, limoenpartjes, rucola en het cottagemengsel.

Voedingswaarden

Een portie kabeljauw met bloemkoolrijst bevat 372 kcal, waarvan 9 gram vet, 53 gram eiwit en 45 gram koolhydraten, waarvan 13 gram vezels.

Variatietips

  • Ben je op zoek naar een stevigere maaltijd? Vervang de bloemkoolrijst dan voor zilvervliesrijst of quinoa. Zo voeg je koolhydraten toe.