omeletwraps-daadkracht

Lunchrecept: omeletwraps met spinazie

Vaak delen we recepten voor het avondeten, maar laten we de lunch niet vergeten. Denk jij bij de lunch snel aan een salade of een broodje? Varieer dan eens met deze omeletwraps! Ze zijn het lekkerst als je ze vers maakt, maar je kunt ze ook de avond of ochtend ervoor bereiden en meenemen. Bekijk hoe je ze maakt en vergeet de variatietips niet!

Benodigdheden

  • 2 eieren
  • grote hand spinazie
  • 4 stengels bieslook
  • 40 gram cottage cheese
  • 40 gram gerookte zalmfilet
  • peper en zout
  • klontje kokosvet

Bereidingswijze

  1. Snijd de verse spinazie fijn.
  2. Doe wat kokosvet in de pan en wok de spinazie.
  3. Kluts de eieren in een kommetje en breng deze op smaak met peper en zout.
  4. Meng dit met de spinazie.
  5. Bak de spinazie omelet in circa 5-10 minuten gaar.
  6. Snijd in de tussentijd de bieslook fijn en en laat de omelet afkoelen.
  7. Leg de plakken zalmfilet in het midden van de omelet. Verdeel hier de cottage cheese bovenop, gevolgd door de fijngesneden bieslook en eventueel wat pijnboompitjes.
  8. Rol de omelet op en eet met wat rucola.

Variatietips

  • Je kunt deze omeletwrap natuurlijk ook maken met kipfiletplakjes of met extra groenten ertussen zoals paprika en cherrytomaatjes.

Voedingswaarden

  • Dit lunchgerecht bevat 322 calorieën waarvan 21,3 gram vet, 4,1 gram koolhydraten en 27,9 gram eiwit. Een eiwitrijke lunch vol vitamine en mineralen.

Beeld en recept via: Freshhh.nl