appel-bosbessen-crumble

Recept: appel & bosbessen crumble

We hebben allemaal zo nu en dan wel eens zin in wat lekkers. Dat begrijpen wij ook wel. Dit recept bewijst dat lekker ook op een relatief gezonde manier kan. Deze appel & bosbessen crumble is uitermate geschikt als tussendoortje of als toetje, in plaats van bijvoorbeeld taart, ijs of chocolade. Het heeft een heerlijke frisse smaak en stilt zeker jouw lekkere trek. Bekijk hieronder het recept en maak zelf ook zo’n lekkere appel & bosbessen crumble!

Benodigdheden

  • 1 grote appel
  • 100 gram bosbessen
  • 1 flinke eetlepel kaneel
  • 1 handje krenten
  • 1/2 scoop vanille eiwitpoeder
  • 25 gram speltmeel (voor de crumble) + 1 eetlepel (strooien
  • 2 eetlepels havermout
  • 1 theelepel agave siroop
  • 1 theelepel kokosolie (harde vorm)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven ondertussen voor op 200°C.
  2. Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Leg de stukjes in een oven bestendig schaaltje.
  3. Voeg de bosbessen toe.
  4. Strooi de kaneel, de krenten en het eiwitpoeder eroverheen en voeg 1 eetlepel speltmeel en 1 eetlepel havermout toe. Roer goed door elkaar.
  5. Doe vervolgens de kokosolie samen met de agavesiroop en de rest van het speltmeel in een kommetje en wrijf de ingrediënten tussen je vingers tot een crumble.
  6. Verdeel de crumble over de mix en bak de appel & bosbessen crumble in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin.

Eet smakelijk!