Recept: bloemkool met kerrie & yoghurtdip

Dat het belangrijk is om voldoende groenten te eten weten we allemaal. Toch is groenten voor de meeste mensen niet echt favoriete kost. En dat snappen wij wel, want een portie gekookte bloemkool is ook niet echt smaakvol. Maar je kunt het natuurlijk ook anders bereiden waardoor groente eten echt lekker wordt. Proef dit gerecht met bloemkool, kerrie en yoghurtdip en je wilt nooit meer anders!

Benodigdheden (2 personen)

  • 1 Bloemkool
  • 1 Rode Paprika
  • 1 Bosui
  • Knoflookpoeder
  • Kerriepoeder
  • Peterselie
  • Peper en zout
  • Magere yoghurt of kwark

Bereidingswijze

  • Was de bloemkool, verwijder de bladeren en snijd in roosjes.
  • Zet een wok op het vuur en smelt een mespunt kokosvet.
  • Doe de roosjes in de pan en bak 1 minuut op laag vuur. Kruid de bloemkoolroosjes met flink wat kerrie en een snuf knoflookpoeder. Voeg vervolgens een klein laagje water toe en laat met de deksel op de pan circa 3-5 minuten stomen totdat de roosjes wat zachter worden.
  • Snijd ondertussen de paprika en de bosuitjes.
  • Haal de deksel van de pan en zet het vuur wat hoger, voeg de paprika en de bosuitjes toe en kruid met wat peper en zout. Wok gedurende 5 minuten.
  • Schep ondertussen een aantal lepels yoghurt of kwark in een bakje. Breng op smaak met knoflookpoeder, peterselie, peper en zout.

Tip: dit gerecht is lekker in combinatie met een stukje zalm, kip of biefstukje.

Eet smakelijk!