groente-bloemkool

Recept: bloemkool net even anders

Eet voldoende groenten! Dat weet je inmiddels wel. Met deze vijf tips om meer groenten te eten moet dat zeker lukken. Maar we helpen ook graag een handje met een smakelijk groente recept. Wij snappen namelijk dat groenten voor de meeste mensen niet echt een favoriet onderdeel van de avondmaaltijd is. Voor een portie gekookte broccoli of bloemkool lopen wij ook niet snel warm. Toch kun je van een portie groente een heel smakelijk gerecht maken. Hoe? Net even anders bereiden. Dat laten we je zien in dit recept!

Benodigdheden (2 personen)

  • 1 Bloemkool
  • 1 Paprika
  • 1 Bosui
  • 1 Knoflook teentje
  • Kerriepoeder
  • Paprikapoeder
  • Parmezaanse kaas (optioneel)

Bereidingswijze

  • Was de bloemkool, verwijder de bladeren en snijd in roosjes.
  • Zet een wok op het vuur en smelt een mespunt kokosvet.
  • Doe de roosjes in de pan en bak 1 minuut op laag vuur. Kruid de bloemkoolroosjes met flink wat kerrie en een snuf paprika poeder. Voeg vervolgens een klein laagje water toe en laat met de deksel op de pan circa 3-5 minuten stomen totdat de roosjes wat zachter en beetgaar zijn.
  • Snijd ondertussen de paprika en de bosuitjes.
  • Haal de deksel van de pan en zet het vuur wat hoger, voeg de paprika en de bosuitjes toe en knijp het knoflookteentje uit. Wok gedurende 5 minuten.
  • Optioneel: eet je verder geen koolhydraten en alleen een stukje vlees of vis erbij dan kan het lekker zijn om wat parmezaanse kaas eroverheen te strooien voor wat extra body en smaak.

Tip: dit gerecht is heerlijk in combinatie met een stukje zalm, biefstukje met champignons of mals kippetje.

Eet smakelijk!