ReceptQuinoa-1024x768

Recept: frisse quinoa salade met kip en munt

De zomer (althans, wanneer de zon zo nu en dan schijnt) vraagt om lichte, frisse recepten. Deze quinoa salade is er zo eentje. En net even anders dan je standaard maaltijdsalade. De quinoa en kip maken de salade erg voedzaam en de munt en rozijntjes geven het gerecht een zomerse bite. Zelf proberen? Bekijk hieronder wat je nodig hebt en duik de keuken in!

Benodigdheden

  • 150 gram quinoa
  • handje rozijntjes
  • 300 gram kipfilet
  • Kipkruiden
  • 4 takken munt
  • 60 gram feta
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 avocado

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa in ongeveer 8 a 10 minuten en laat de rozijntjes meekoken.
  2. Snijd in de tussentijd de kipfilet en marineer met de kipkruiden en wat olijfolie.
  3. Snijd de puntpaprika, avocado en feta in stukjes.
  4. Giet het water dat nog over is bij de quinoa af en laat even staan.
  5. Bak de kip in ongeveer 6 tot 8 minuten gaar.
  6. Verdeel het kipmengsel over de quinoa en voeg de paprika, avocado en feta toe.
  7. Knip de munt eroverheen en schep alles goed door.
  8. Eet smakelijk!

Optioneel: je kunt bijvoorbeeld ook gedroogde perziken en abrikozen toevoegen in plaats van rozijntjes. En zonnebloempitjes voor een knapperige bite.