pompoensalade

Recept: pompoensalade met linzen en serranoham

Een salade is ideaal als lunch of als diner. Toch dient een salade eerder als maaltijd tijdens de lente of zomer. Maar met salades kun je eindeloos variëren én kun je door andere ingrediënten te gebruiken ook een heerlijk gevulde wintersalade op tafel zetten. Wij kozen voor een salade met pompoen linzen en serranoham. Bekijk hieronder het recept en maak het zelf!

Ingrediënten

  • 1 zakje rucola
  • 300 gram pompoenblokjes
  • theelepel tijm
  • 6 plakken serranoham
  • 200 gram linzen
  • 75 gram peccorino
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel balsamicodressing
  • 2 eetlepels walnoten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en tijm. Doe 25 minuten in de oven.
  2. Snijd ondertussen de ui in ringetjes.
  3. Verdeel rucola over twee borden en verdeel de uien ringetjes over de salade.
  4. Verdeel ook de linzen en de serranoham.
  5. Haal de pompoen uit de oven en laat 10 minuutjes afkoelen.
  6. Verdeel de pampoenblokjes over de salade.
  7. Maak af met de peccorino en de walnoten en voeg als laatste een scheutje balsamicodressing toe.

Variatietips

  • Eet als lunch of als avondeten! Serveer voor de grotere eters (man des huizes) met een stukje kip of vis.
  • Ook lekker met geitenkaas!