Spruitjes

Recept: spruitjes à la Bram

De winter ligt op de loer en daar spelen de supermarkten flink op in. De schappen vullen zich met winterse kost als pompoen, witlof en spruitjes. Die kun je natuurlijk op z’n Hollands bereiden met een stukje vlees en een pieper maar een beetje afwisseling is ook wel fijn. Bram is kind aan huis bij Daadkracht en verraste ons met een smakelijk spruitjes recept met een Oosters tintje. Het gerecht valt ook nog eens in de categorie gezond én lekker en laten we daar bij Daadkracht nu juist zo dol op zijn. We zijn de beroerdste niet en delen dit recept graag met jou: Spruitjes à la Bram, komt ie.

Benodigdheden

  • 200 gram spruitjes
  • 1 zakje Chinese wokgroenten
  • 100 gram spekjes
  • kerrie
  • paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Snijd de spruitjes in tweeën.
  2. Zet een wok op het vuur en doe de spruitjes erin. Voeg 2 kopjes water toe, doe de deksel op de pan en laat 15 tot 20 minuten stomen.
  3. Bak ondertussen in een aparte pan de spekjes en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
  4. Breng de spruitjes op smaak met kerrie en paprikapoeder.
  5. Voeg de wokgroenten toe en wok het geheel totdat het gaar is.
  6. Serveer de spruitjes met de spekjes. Smikkelen!

Variatietips

  • Serveer bijvoorbeeld met kippenpootjes (tip van Bram) of gehaktballetjes.
  • Laat de spekjes weg als je een gezondere variant wil.

Voedingswaarden

  • Een portie spruitjes à la Bram (125 gram) bevat 70 kcal zonder de spekjes, waarvan 0,3 gram vet, 9 gram koolhydraten en 3,4 gram eiwitten. Bovendien is het rijk aan vitamine C (85 mg), Calcium (42 mg) en Magnesium (23 mg). Met spekjes bevat de maaltijd 178 kcal, waarvan 8,7 gram vet, 9,28 gram koolhydraten en 10,8 gram eiwitten.