tortizza-tonijn-kappertjes-paprika

Tortizza: een ‘gezonde’ pizzavariant met tonijn en rode ui

Iedereen heeft wel eens behoefte aan ongezond eten als pizza, patat of chocola. Vooral in het weekend worden goede voornemens vaak over boord gegooid. Dit recept biedt een redelijk gezond alternatief voor je lekkere trek. Deze pizza is namelijk gemaakt van een meergranen tortilla als bodem en de toppings zijn ook iets minder ongezond. Bekijk hieronder het recept en geniet van een heerlijke tortizza.

Benodigdheden (2 personen)

  • Meergranen tortilla’s
  • 1 blikje tonijn op waterbasis
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • handje groene olijven
  • 1 rode ui
  • 1 mozzarella
  • handje rucola
  • handje kappertjes
  • halve rode paprika

Bereidingswijze (ongeveer 25 minuten)

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe het blikje tomatenpuree in een schaaltje en mix met oregano en Italiaanse kruiden.
  3. Snijd vervolgens de paprika, mozzarella en de rode ui.
  4. Verspreid twee tortilla’s over een met bakpapier bedekte bakplaat.
  5. Smeer de tortilla’s in met de tomatenpuree.
  6. Verdeel de rode ui, paprika, mozzarella, kappertjes, tonijn en olijven over de tortizza’s.
  7. Bak de tortizza’s 15 minuten in de oven.
  8. Bestrooi to slot nog met rucola. Eet smakelijk!

Voedingswaarden (1 tortizza)

  • Totaal aantal calorieën: 328
  • Eiwitten: 56 gram
  • Koolhydraten: 151 gram
  • Vetten: 38 gram

tortizza-tonijn-kappertjes-paprika

Tip: ook lekker met kip in plaats van tonijn!